Upptäckare 10–11 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

I Scouterna träffar du nya kompisar och har kul. Tillsammans med kompisarna får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Som upptäckarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag, det är alltid roliga grejer men också sånt som är väldigt bra att kunna. Ni får vara med att bestämma vad ni vill göra, det kan vara allt från att lära er sjukvård till att bygga surra en stege. Men i Scouterna lär vi oss inte hur man gör genom att läsa böcker om hur man surrar, vi lär oss det genom att prova på riktigt istället.

När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

I Scouterna gör du spännande upptäckter varje dag. Upptäckarscout blir man när man är tio år.
Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som Upptäckare direkt. I din patrull får du schyssta kompisar att räkna med. Tillsammans med dem får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Vi samlas  vid scoutlokalen om inget annat står i programmet. Ta alltid med kläder för att kunna vara utomhus.

Packa i en liten ryggsäck: sittunderlag, kåsa, vattenflaska, regnkläder, pannlampa, eldpåse (eller tändstickor), kniv + plåster och sårtvätt (om du har knivbevis).

Ledare
Katarina Eckerstedt   073-533 90 68           Skicka oss ett SMS om du inte kan komma!
Viktoria Rönnbäck      070-290 29 14
Ledarassistent: Amanda Mattsson (utmanare)
Föräldrar är alltid välkomna att vara med!
Säsongsstart vårterminen 13 januari

måndagar 18.00 – 20.00

Länk till pdf-fil: Terminsprogram Upptäckare våren 2020

Uppdaterat program april o maj, länk till pdf-fil: Terminsprogram Upptäckare april maj 2020